Kisah

"..InsyaAllah you'll find your own Khatijah to support you. I know you're struggling a lot with your life."

-Quoted from my supervisor petang tadi, kadang-kadang rasa macam jumpa kaunselor lebih dari bincang pasal research =_=".. Not sure macam mana dia terbuka kisah Rasulullah saw dengan isteri pertama baginda. Menjadi si penyelimut baginda saw.

Aminkan saja,

Tak jumpa my own Khatijah pun tak pe, doakan saya ni jadi hak milik agama dan ummah pun cukup dah tu madam..

The thing is geran tak setel-setel, hampir 7 bulan jadi RA sekali pun tak dapat elaunnya. Is trying my best berkerja lillah, syukur sangat time undergrad banyak bergaul dengan orang-orang yang bukan money oriented kelompok yang lebih kejarkan ajr (ganjaran) pahala ni; ada yang panggil dakwah ada yang lebih suka guna term volunteering either way matlamatnya sama.

pesan murabbi dulu:

"Duit itu memang keperluan dan ia penting tapi ingat tuhan kita Allah.."

Have taqwa guys, rentetan kronologi hidup ini satu pentarbiahan juga. Antara kita pandang ia musibah atau satu nikmat itu terpulang.



Comments