Alhamdulilah ala kulli hal


Alhamdulillah yaRabb for this little support.

Sometimes it is hard to share and to consult even with the one we trust the most. Except Him. Allah know what inside our heart kan, keep strong me..

Niat asal,
Matlamat asal,
Tajdid
Tajdid
Tajdid

YaAllah, tunjukkan aku jalan yang Engkau redhai jalan lurus yang mencapai matlamat seorang mukmin dan khalifah di bumi ini. Moga jalan yang mencapai redhaMu dan mengharap ganjaran syurga FirdausMu.

Amiin yaRabbul alamiin

Setiap kali hati resah,
Bila diuji dengan tribulasi yang kadang menghentak diri jatuh ke tanah,
Suka memandang langit,
Luas dan bebas,

Melihat rahmatNya yang terbentang itu,
Hati menjadi tenang,
Moga,
Ini ujian yang mendidik,
Ini ujian yang menaikkan iman,

Master ini bukan senang, research yang tidak jelas lagi matlamat dan objektifnya dalam tempoh waktu yang semakin suntuk ia sangat menyedut kekuatan. Deep inside dah macam buat PhD. Isu hati ini satu hal juga, rupanya selama ini diri hanya berhalusinasi. Terkesima juga. Tapi hati orang, perasaan orang dan haknya kita tak boleh paksa bukan. Hormat dan doakan dia yang terbaik.

Lately feel like loosing myself. What happen me?

Mukmin itu optimis kerna dia yakin dengan Allah. Seteruk mana keadaan dan badai yang menimpa pautannya pada tali Allah itu teguh. Ingat tu.

Banyakkan taubat, bangun malam berkhalwah dan uzlah, dan keep on believe in Him. Hikmah setiap ujian itu kadang kita tak dapat fikir dengan mata akal.

Have taqwa me.. i know you're one awesome man me.


Comments