Overthinking

Tak boleh tidur,
Silap tonton anime lepas terawih rasanya..Excited sangat tonton one piece tu U_U.
Birru walidain,
Keep on pondering arahan Allah itu this past weeks,
Am i doing any good to them?
Rasa macam tak cukup, mungkin sebab diri sekarang ini masih tiada pendapatan jadi nak memberi dan menyantuni mereka agak terbatas. Teringin nak bawa mereka melancong, atau pun ke umrah. Sekarang ini tak mampu lagi, insyaAllah kena kurangkan lagi keperluan diri simpan sikit untuk raikan diorang.
Nak kongsi cerita, antara hikmah yang aku cuba fahamkan dari ujian harta yang Allah beri pada diri ni salah satunya ialah dapat membudayakan ilmu dalam diri.
Jujur kata masih survive dengan duit simpanan scholarship undergraduate dulu. Asalnya simpan sebab tak nak susahkan parents, ye la usai degree dalam tempoh sebelum dapat kerja dan tempoh baru dapat kerja banyak kena pakai duit tu.
Kos sara hidup; makan dan keperluan asas,
Advance sewa rumah,
Kos minyak/ transport,
Dan yang lain-lain.
Syukur juga perkahwinan yang diusahakan dulu tu tidak jadi. Ada la hikmahnya ni. Tak apa la tu.
Jadi berkaitan pembudayaan ilmu itu antaranya diri jadi lebih suka belajar dan memasak untuk keluarga. Nak bawa mereka ke restoran dan makan makanan yang lazat memang tak mampu, jadi cuba usahakan belajar memasak makanan itu. Ia comel paling tidak ada masa terluang bersama, sebab ibupun biasanya tolong sekali.  Fokus dalam bidang masakan, pertukangan, plumbing dan ilmu agama.
Entah la, doakan aku mati sebagai anak soleh. Deep inside penat juga, nak juga merasa hidup normal macam kawan-kawan yang lain. Dan harap tak jadi la ke france bulan 9 nanti, banyak juga nak pakai wang tu. Atau tundakan ke tahun depan macam seronok juga, boleh pulun habiskan research sem depan.. Amiin.
Mengeluh is not a good attitude syuk. Make istighfar a lot me..

Comments